Vellykket dag på Kristiansand museum!

Søndag 21. august var IKAVA på plass med fjærpenn og blekk på den årlige familie- og aktivitetsdagen på museet. Sammen med Statsarkivet i Kristiansand, hadde vi rigget i stand stand for Arkivsenter sør. Her kunne både store og små få prøve seg med fjærpenn og blekk!

ARVE4047

Foto: Arve Lindvig

 

 

Over 200 barn var innom i løpet av dagen for å teste ferdighetene. Også engasjerte besteforeldre måtte prøve fjærpennen, da flere av dem husket både blekkhus og trekkpapir fra folkeskolen.

Oi! Dette er jo helt umulig! Hvordan fikk de det til i gamle dager?

 

Flere av barna sperret opp øynene da de fikk se gamle skriftprøver, og lurte fælt på hvordan de fikk til å skrive så flott med gamle fuglefjær. Etter et lynkurs fra Arkivsenter sør og noen oppmuntrende ord, så ble det fart på sakene hos de aller fleste.

file

Foto: Anette Rudi

 

Dagen var en flott anledning til å komme ut og fortelle om alt det spennende, og kanskje litt rare man kan finne i et arkiv. På interessen å dømme, blir det neppe problemer med rekrutteringen til fremtidige arkivansatte, selv om de fleste av barna var glade for at de ikke hadde fått utdelt fjærpenn og blekk første skoledag!

 

Vi gleder oss allerede til neste gang!