Skoleelev: – Dette var veldig fascinerende

moterom

Her forteller og viser Thomas Olsen fra Statsarkivet i Kristiansand en historie om en gutt fra Vennesla ved å bruke flere forskjellige arkiv.

Onsdag inntok 60 avgangselever fra Vennesla videregående skole Arkivsenter Sør. Her fikk de se hvordan man kan følge en person fra fødsel til død ved å bruke et mangfold av kilder. De fikk også en innføring i hvordan digitalarkivet kan benyttes til søk i arkivene.

Digger digitalarkivet
– Dette var veldig gøy. Det er fascinerende å finne ut mer om familien på denne måten, sier Anne Sofie Arntsen. Venndølen satt sammen med skolevenninne Marthe Hurvenes Hansen, som ikke delte den store entusiasmen.

– Det var helt greit, mente hun, etter endt økt på Arkivsenteret.

Nye, unge brukere
Etter felles forelesning delte

marthe-og-anne-sofie

Anne Sofie Arntsen (t.v. ) og Marthe Hurvenes Hansen fra Vennesla videregående skole fant slektninger på digitalarkivet.

vi gruppen i tre, med omvisning i magasinene, presentasjon av bedriftsarkiver fra Vennesla, og quiz og «lek» med digitalarkivet. IKAVA og Statsarkivet er

meget fornøyde med dagen og besøket. Og det er i alle fall noen elever som vil ta med seg ny lærdom videre.

– Jeg fant mye om en av foreldrene mines side, ingenting om den andre. Jeg vil absolutt bruke digitalarkivet mer på egenhånd, forteller Anne Sofie Arntsen.