Mange kom for Randesund

Da Randesund var tema for vårens lokalhistoriske lørdag, var det rundt 50 stykker som møtte opp. Det var en fantastisk trivelig og god dag på Arkivsenter sør.

Dagen startet med foredrag fra IKAVAs rådgiver, Bård Raustøl. Som innflyttet randolk var han på mange måter på hjemmebane, og leverte et interessant foredrag om da Randesund var egen kommune fra 1894-1964. 

Sjømenns skjebne
I pausen var det mye snakk rundt den ferske og aktuelle utstillingen med flyfoto fra hele Randesund. Vi har også fått noen bilder fra Randesund historielag, som naturligvis var vår samarbeidspartner denne dagen. Vi håper på flere slike arrangement!

Siste del av programmet var viet tre sjømannsbrødre fra Randesund. Her fortalte Thomas Olsen fra Statsarkivet om tre ulike skjebner på sjøen, og publikum fikk se foto og annen interessant dokumentasjon som ga et godt bilde om livene deres.

Folksom lesesal
Mange tok turen innom lesesalen etter foredragene, og det liker vi! Arkivet etter Randesund kommune ble blant annet benyttet av våre gjester.

Disse lørdagene tilbyr vi også en liten omvisning, og en gruppe fikk komme inn i det aller helligste, magasinene.

Vi takker for en særdeles hyggelig dag på Arkivsenter sør.
Spesielt takk til Randesund historielag for et veldig godt samarbeid.