Vellykket kontaktkonferanse!

Torsdag 5. desember var vi nok en gang samlet i Kristiansand sentrum for en dag med arkivfaglig påfyll. Tradisjon tro var arkivledere i kommunene vest i Agder, samt fylkeskommunen på plass. Litt spesielt i år  var det, ettersom flere av kommunene, samt Vest-Agder Fylkeskommune var representert for siste gang. Det er som kjent mange i Vest-Agder som slår seg sammen 01.01.2020.  

Avdelingsleder for dokumentsenteret i Nye Lindesnes kommune, Karina Hillesund Larsen, loset oss trygt igjennom sammenslåingsprosessen mellom Mandal, Lindesnes og Marnardal kommuner. Her ble det mange spørsmål og innspill fra salen. En innlegg som vekket stor interesse fra oss som hørte på, og en flott start på en dag der utvekslinger av erfaringer stod i fokus.

Vi fikk også besøk av Thomas Olsen fra Statsarkivet i Kristiansand, som en del av Pilot Agder. Han tok oss med på en reise gjennom forbudstiden med smuglerhistorier og andre edle historiedråper fra arkivet. I en hektisk periode med sammenslåinger og nye samarbeid og systemer, var det godt å senke skuldrene med en «formidlingsgodbit» fra arkivene. 

Det ble også tid til debatt omkring høringsforslaget til ny arkivlov. En presentasjon av kommunearkivenes inntog på digitalarkivet og en liten gjennomgang av hva man kan gjøre for å forhindre ubudne gjester i arkivet. 

 

Vi gleder oss allerede til kontaktkonferansen i 2020 og håper å se så mange som mulig. Tusen takk for at dere tok turen og tilbrakte dagen sammen med oss!