El-billøp i 1971

Dessverre blir feiringen av nasjonaldagen i år mye som i fjor, kraftig innskrenket. Men når samtiden ikke lever opp til forventningene kan man alltids flykte inn i fortiden, da Lyngdal bød på minibilløp av det fremtidsrettede slaget.

La oss ta en tur 50 år tilbake i tid, vekk fra smittevern og sykdom til en lysere og bedre tid. Vel, en annen tid, i hvert fall.

Herred mot husmor
17. mai 1971 ble på mange måter en 17. mai som de fleste andre i årene før og etter. Salutt og revelje i de tidlige morgentimer. Flagg, tog, taler og barnegudstjeneste fulgte med. Og klokken 2 hadde man de årlige aktivitetene ved Stadion. Først var det fotballkamp mellom Herredstyret og Husmorlaget. I programmet skulle det riktignok vært en håndballkamp, og visstnok lignet det mer på amerikansk fotball, men det ble nå 1- 1 til slutt.

El-bil
Etterpå kom årets nyvinning derimot. Minibilløp! Og i fremtidens ånd, var bilene til og med elektriske. Det var riktignok bare to verksted som stilte opp med biler til dette første minibilløpet, men de skal ha gjort en god entré. Dessverre var underlaget for løst for de små hjulene på den ene bilen, og den slet med å fullføre en runde. Noe som gav en enkel, om enn imponerende seier til konkurrenten. Pokal var donert av banken, og skulle fungere som vandrepokal.

Men dessverre igjen, kan hende, falt oppslutningen til billøpet enda mer året etter, og det ble med dette ene året.

Salutt til slutt
Av andre saker oppført kan nevnes at korpsene fikk spandert middag for kr. 6. Middagen bestod av kjøttkaker med potetstappe, og et helt glass saft. Påstanden om at korpsdeltagerne ikke var så sultne med tanke på pølser og is, kan ha medført en viss riktighet derimot.

Så gikk solen ned over folkefest på Berge skole, Ungdomstreff på Alleen Bedehus og fyrverkeri til sist klokken 23.00.